Ask us - button
Request for quote

Bronkhorst High-Tech B.V.

Producten

Bronkhorst High-Tech B.V. werd opgericht in 1981 en biedt nu het meest uitgebreide programma aan thermische massadoorstromingsmeters en –regelaars. Er kan een keuze worden gemaakt uit talrijke uitvoeringen van zowel standaard als klantspecifieke instrumenten voor toepassing in laboratoria en industrie, inclusief ruimtes met explosiegevaar. Het meetbereik voor deze instrumenten kan worden gekozen vanaf 0-0,7 mln/min tot 0-11000 m3n/h voor gassen en vanaf 0-150 mg/h tot 0-1 kg/h voor vloeistoffen. Bronkhorst’s Coriolis doorstromingsmeters en -regelaars zijn geschikt voor zowel gassen als vloeistoffen met een meetbereik tussen 0,1-5 g/h en 6-600 kg/h. Voorts levert Bronkhorst drukmeters en -regelaars met een minimum bereik van 0-100 mbar en een maximum van 0-400 bar. De meest recente ontwikkeling is een reeks ultrasone flowmeters voor het meten vloeistofdoorstroming van 4-200 ml/min tot ca. 1500 ml/min.

Wereldwijde verkoop en ondersteuning

De Bronkhorst organisatie biedt wereldwijd werk aan ca. 600 medewerkers. De hoofdvestiging in Ruurlo heeft in totaal ca. 450 mensen in dienst, waarvan er zo'n 70 (!) werkzaam zijn op het gebied van R&D en 40 op het gebied van service en ondersteuning. Wat dit laatste betreft, de CSD-groep (Customer Service Department) biedt 24-uurs service, zeven dagen per week, aan klanten in alle hoeken van de wereld.

Naast de verkoopvestiging in Veenendaal heeft Bronkhorst wereldwijd verkoop- en servicekantoren in Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Noord-Duitsland, de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Korea, China, Taiwan en India voor het bieden van lokale expertise en ondersteuning. Bij deze dochterondernemingen werken momenteel in totaal ca. 150 medewerkers.

Daarnaast heeft Bronkhorst productievestiging in Leonhardsbuch (bij München) met ca. 15 medewerkers en beschikt het over een uitgebreid netwerk van distributeurs en servicecentra in de rest van Europa en in landen als Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Canada, Israël, Brazilië, Argentinië en Zuid-Afrika. Met vertegenwoordigingen in meer dan 30 landen en 15 compleet ingerichte servicecentra verdeeld over de gehele wereld is Bronkhorst met recht een toonaangevende speler op het gebied van precisiemeting en -regeling van doorstroming en druk.

Kwaliteit

Klanttevredenheid, innovatie en kwaliteit van product en dienstverlening zijn vanaf het begin de hoekstenen geweest van het succes van Bronkhorst High-Tech B.V.. In 1987 werd het bedrijf onderscheiden met de Koning Willem I plaquette voor Jong Ondernemerschap en in 1992 werd Bronkhorst ISO-9001 gecertificeerd, drie jaar later gevolgd door de ISO-14001 certificering (internationale standaard voor milieumanagement). Door de jaren heen werd de niet aflatende toewijding op het gebied van kwaliteit beloond met de meest recente certificering op dit gebied, momenteel ISO 9001:2015.

data:lang[@id=$lang]/image:description

Henk Tappel
Algemeen Directeur

data:lang[@id=$lang]/image:description

Teus Bruggeman
mede-oprichter

data:lang[@id=$lang]/image:description

Wybren Jouwsma
mede-oprichter