Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.
Als u geen nieuwsberichten meer wilt ontvangen klik dan hier.

 

Nieuwsbrief
1 - 2016 - www.bronkhorst.nl
   
Beurskalender
Service & support
Brochures/leaflets
Distributeurenlijst

Bronkhorst High-Tech B.V. opent deuren voor publiek


De wereld van hightech regel- en meetinstrumenten is fascinerend. Slechts bij hoge uitzondering komt het voor dat er een kijkje achter de schermen kan worden genomen in deze innovatieve industrie. Zaterdag 4 juni is zo een dag.
Bronkhorst High-Tech B.V. opent dan, ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan, van 10.00 tot 15.00 uur haar deuren aan de Nijverheidsstraat 1A in Ruurlo.

Open dag Bronkhorst High-Tech B.V. Ruurlo


Bronkhorst, meten met de beste

Bronkhorst ontwikkelt, produceert en verkoopt zeer hoogwaardige meet- en regelinstrumenten voor gas- en vloeistofstromen. Het Ruurlose bedrijf is marktleider in Europa op het gebied van Mass Flow Controllers en behoort wereldwijd tot de top 4. Bronkhorst heeft wereldwijd 420 werknemers in dienst, waarvan er ruim 300 in Ruurlo werkzaam zijn. Algemeen directeur Ben Brussen: “Bronkhorst is een familiebedrijf met een mondiale blik en stevig geworteld in de Achterhoek. Een goede en snelle leverbetrouwbaarheid is cruciaal voor onze bedrijfsvoering en daarom doen we zo veel mogelijk zaken met toeleveringsbedrijven in de regio. Dit betekent dat we korte communicatielijnen hebben met onze leveranciers, bovendien zorgt het voor werkgelegenheid in de Achterhoek en Twente. We zijn er trots op dat we deze rol kunnen vervullen.”

Duurzaamheid

Bronkhorst is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, sinds 2012 is het bedrijf met 8.000 vierkante meter uitgebreid, waarvan 3.000 vierkante meter is bebouwd. Bij deze bouwprojecten is ingezet op duurzaamheid, zo is er een uitgekiend luchtbehandelingssysteem aangelegd. Via een warmtewiel wordt in het gebouw gegenereerde warmte opgeslagen om bijvoorbeeld ’s avonds het gebouw te verwarmen. De daken zijn voorzien van witte panelen die zonlicht reflecteren en het gebouw koel houden, diezelfde functie heeft de via een weerstation aangestuurde gevelzonwering.

Toepassingen Bronkhorst-instrumenten

Bronkhorst heeft een gespecialiseerde afdeling Research & Development waar producten worden geïnnoveerd en nieuwe technologieën ontwikkeld, zoals een ultrasone doorstromingsmeter. Ook worden hier microsystemen gebouwd en getest die ten grondslag liggen aan de techniek en technologie van uiteindelijke fabrieken (macrosystemen). Bronkhorst-medewerkers vertellen op de publieksdag over de werkzaamheden op hun afdeling en beantwoorden vragen van bezoekers. Aan de hand van demonstraties wordt inzichtelijk gemaakt waar en hoe Bronkhorst-instrumenten worden ingezet. Er is wereldwijd een grote diversiteit aan toepassingen van Bronkhorst-producten. Ze worden onder meer gebruikt op universiteiten, onderzoekscentra en in de chemische, farmaceutische, halfgeleider- en voedselindustrie alsmede de energiesector. Wanneer bijvoorbeeld kleurstoffen aan was- of schoonmaakmiddelen worden toegevoegd, regelt een Bronkhorst-instrument de dosering.

Waterstofauto, natuurkundekermis en carrièremogelijkheden

Tijdens het open huis is er een waterstofauto te zien waarmee Green Team Twente, gelieerd aan Universiteit Twente, in juni mikt op een podiumplek tijdens de Shell Eco Marathon in Londen, een internationale zuinigheidsrace. Ook de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) is vertegenwoordigd. Zij presenteert een solar boat waarmee eind mei wordt deelgenomen aan het HANds Up Solarboat Festival in Doetinchem.

Op een natuurkundekermis ervaren kinderen en scholieren hoe interessant en leuk techniek is. Ze kunnen proefjes doen onder begeleiding van natuurkundigen van Universiteit Twente. De Hogeschool Arnhem Nijmegen vertelt tijdens de Bronkhorst open dag over technische studies en beantwoordt vragen.

Daarnaast is er voor belangstellenden volop gelegenheid zich te laten informeren over stage- of afstudeermogelijkheden en vacatures bij Bronkhorst. Werken bij Bronkhorst betekent werken aan nieuwe technologische toepassingen, een continu onderzoeken en uitbreiden van mogelijkheden: wat vandaag niet kan, kan mogelijk morgen wel. Dit houdt in dat er voortdurend uitdagingen liggen in vakdisciplines als mechanica, fysica, software en elektronica. De snelle technologische ontwikkelingen gaan hand in hand met de groei van het bedrijf, waardoor Bronkhorst voortdurend op zoek is naar technologisch talent.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers hun auto parkeren op bedrijventerrein Everskamp. Fietsers kunnen terecht bij de rijwielstalling bij de hoofdingang aan de Nijverheidsstraat 1A

www.bronkhorst.com/opendag