Back to top ↑
Logo Bronkhorst Nederland

ES-FLOW™ series

's Werelds kleinste volumetrische
flowmeter/-regelaar voor vloeistoffen

Lees meer over de ES-FLOW

Ultrasone Vloeistof Flowmeters / Controllers voor lage flow

De ES-FLOW is een volumetrische flowmeter/-regelaar voor vloeistoffen met een lage flow. Het instrument werkt met een innovatief meetprincipe waarin ultrasoon geluid in een rechte buis met een zeer kleine diameter geleid wordt. Dat zorgt ervoor dat onafhankelijk van dichtheid, temperatuur en viscositeit een groot bereik van vloeistoffen kan worden gemeten.

Lage flow bereik 4 ... 200 ml/min
Hoge flow range: 1500 ml/min afhankelijk van o.a. het drukverschil.

De rechte, zelfreinigende sensorbuis is voorzien van orbitale TIG-lassen en hygiënische verbindingen, waardoor deze uitermate geschikt is voor hygiënische applicaties. Bovendien heeft de sensorbuis geen dood volume. De delen die in aanraking komen met de vloeistof zijn vervaardigd uit roestvaststaal, met uitzondering van de afdichtingen voor de Triclamp of flens-verbinding. De behuizing is IP67 en voor standaard toepassingen kan de ES-FLOW van knelkoppelingen worden voorzien. Het instrument kan gemakkelijk worden bediend en worden uitgelezen, door de gebruiksvriendelijke interface en het capacitieve TFT-display.

Flow control
De ES-FLOW kan worden aangesloten op een doseerpomp of regelventiel voor een ‘closed loop’ control systeem. De elektronische regelfunctie is een standaard functionaliteit van de meter.

Voordelen
  • Innovatieve sensor met snelle responstijd en hoge nauwkeurigheid
  • Laag drukverlies door de rechte sensorbuis
  • Doseren met geïntegreerde PID controller
  • Directe flow-volumemeting, onafhankelijk van de eigenschappen van de vloeistof
  • Hygiënisch design met gebruikersvriendelijke userinterface
  • IP67 afdichting en CIP reinigbaar
Bronkhorst Nederland - Footerlogo

BRONKHORST
Nederland B.V.

Lunet 10c
3905 NW Veenendaal

Tel: +31 (0)318 551280
[email protected]

Over Bronkhorst®

Bronkhorst ontwikkelt en fabriceert thermische en Coriolis instrumenten voor het meten en regelen van gas- en vloeistofdoorstroming. Met precisie als professie onderscheiden wij ons al meer dan 35 jaar in laboratoria, machinebouw en industrie.
Bij Bronkhorst zijn we continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van producten waar de markt om vraagt Standaardproducten, maar ook klantspecifieke oplossingen, die hun weg vinden in uiteenlopende hoogwaardige toepassingen en tal van branches.