Kevin van Dijk

We staan aan het begin van een nieuw jaar. Een mooi moment om nog eens terug te blikken op de vele succesvolle, interessante verhalen die het afgelopen jaar in de Bronkhorst-blogs voorbij zijn gekomen. Daarom heb ik een selectie gemaakt van onze meest populaire blogs die in 2018 zijn verschenen.

1. Real-time druk- en temperatuurcompensatie voor optimale gasflowregeling

Het eerste verhaal in onze top 5 gaat over speciale gasmassflowregelaars voor gebruik bij lage debieten, die ongevoelig zijn voor drukverschillen. Deze nieuwe massflowregelaars zijn uitgerust met een ingebouwde functionaliteit voor drukcompensatie, waardoor het instrument automatisch variaties in ingangsdruk compenseert. Onze productmanager gastechnologie, Vincent Hengeveld, geeft uitleg over de theorie achter deze functionaliteit.

2. Het effect van turbulentie bij gasflowmetingen

Een ander populair onderwerp is het effect van turbulentie. Onze afdeling klantenservice krijgt vaak de vraag voorgelegd hoe de effecten van turbulentie zoveel mogelijk kunnen worden beperkt, aangezien onze thermische flowinstrumenten het best werken met laminaire stroming. Lees het blog van onze Field Engineer, Allard Overmeen.

3. Miniaturisatie tot het uiterste: micro-Coriolis-massflowsensor

In dit blog bespreekt Wouter Sparreboom de ontwikkeling van een op MEMS gebaseerd Coriolis-instrument. Wereldwijd is op dit moment geen enkel andere Coriolis-sensor in staat om zulke kleine flows te meten als deze sensor. MEMS is een afkorting van Micro Electro Mechanical System. Meer weten over het werkingsprincipe en de voordelen van een MEMS-sensor? Lees hier het hele verhaal.

mems BL100

4. Omgaan met trillingen bij gebruik van Coriolis-massflowmeters

Dit is een onderwerp waar gebruikers van flowmeters vaak vragen over stellen. Coriolis-massflowmeters staan bekend als zeer nauwkeurige instrumenten en bieden een heleboel voordelen ten opzichte van andere meetapparatuur. Het kan echter erg lastig zijn om Coriolis-instrumenten te gebruiken voor toepassingen met lage debieten in de zware industrie, waar je met allerlei trillingen te maken kunt krijgen. Ferdinand Luimes, onze productmanager vloeistoftechnologie, vertelt over zijn ervaringen.

5. Massflowregeling op de camping

Midden in de winter is kamperen misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het zelfs in de koude maanden van het jaar een veelbesproken onderwerp. Vorige zomer gaven we uitleg over allerlei toepassingen die u op de camping kunt tegenkomen, en hoe massflowregelaars in dit plaatje passen. Duik nog even terug in zomerse sferen en lees alles over massflowregeling op de camping.

massflow op de camping

Graag maak ik ook van de gelegenheid gebruik om al onze gastbloggers van dit jaar te bedanken, die de tijd en moeite wilden nemen om een interessante bijdrage te leveren aan ons blog.

Gastbloggers Dr. Christian Monse (IPA), John S. Bulmer (University of Cambridge), Laure Pillier (PC2A Laboratory), Armand Bergsma (Pressure Control Solutions), Hans-Georg Frenzel (Hansa Industriemixer), en Lotte Pleging (Team FAST).

Het is zeker de moeite waard om deze blogposts te lezen - als je dat nog niet gedaan had. Namens ons hele team wens ik alle lezers een gezond, gelukkig en succesvol 2019.