Flowmeters en -regelaars in de voedselbranche

Flowmeters en -regelaars in de voedselbranche

Angela Puls
Cover Image

In de voedselbranche komen veel toepassingen voor waarbij gassen of vloeistoffen moeten worden gemeten of geregeld. Het gaat bij zulke toepassingen bijvoorbeeld over een beluchtingsproces of het doseren van additieven, zoals smaak- en kleurstoffen. Indirect zijn ook oppervlaktebehandelingstoepassingen zoals het steriliseren van verpakkingen erg belangrijk. Bronkhorst heeft al heel wat verhalen gepubliceerd over de gevarieerde en veeleisende voedselbranche. Een aantal daarvan wil graag ik met je delen.

Dosering van additieven voor de zoetwarensector

Hoeveel verschillende soorten snoep te koop zijn, is nauwelijks te tellen. Elk merk heeft zijn eigen smaak, textuur en uiterlijk. Erwin Broekman kreeg de gelegenheid om een bezoek te brengen aan Haas-Mondomix, een machinebouwer die is gespecialiseerd in apparatuur voor de voedselbranche. Haas-Mondomix gebruikt ultrasone volumeflowmeters voor het meten van de hoeveelheid additieven – smaakstoffen, kleurstoffen en zuren – die aan de hoofdstroom van het productieproces worden toegevoegd. Lees het blog voor meer informatie over deze toepassing.

Afbeeldingsomschrijving

Ook in de chocoladesector neemt het aantal smaakvariaties almaar toe. Vanwege deze enorme groei worden er in de zoetwarensector steeds meer massflowmeters en -regelaars gebruikt. Coriolis-flowmeters in combinatie met een pomp zijn een ideale oplossing voor het doseren van smaakstoffen en functionele ingrediënten. Lees meer over het doseren van smaakstoffen in chocolade.

Beluchting in het productieproces van lekkernijen als ijs en taart

Roomijs wordt gemaakt door een mengsel van vet, suiker en melkdroge stoffen te bevriezen en er tegelijkertijd lucht doorheen te mengen. Van het totale volume van roomijs bestaat zo'n 30 tot 50% uit lucht. Dat maakt de beluchting in het productieproces zo cruciaal. Een neveneffect van het toevoegen van lucht aan roomijs is dat het ijs daardoor sneller smelt. Om roomijs met een optimale structuur te krijgen, is het dus belangrijk om tijdens het productieproces een stabiele luchttoevoer met een constante verhouding ijs-lucht te hebben. Dat kan met een massflowregelaar. Lees het blog over de productie van roomijs en kom meer te weten over je favoriete zomertraktatie.

Afbeeldingsomschrijving

Beluchting is ook een cruciaal proces bij de productie van slagroom. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij Hansa Industrie-Mixer, een wereldwijd opererende onderneming die actief is op het gebied van mengmachines en schuimgenerators voor de food- en non-foodsector. Hans-Georg Frenzel, technisch directeur van het bedrijf, legt in dit blog uit hoe massflowregelaars van belang zijn bij de productie van taarten .

Sterilisatie van voedselverpakkingen om voedselverspilling te beperken

Al die voedselproductie heeft echter wel een nadeel: voedselverspilling. Wereldwijd vindt op meerdere punten in de toeleveringsketen verlies of verspilling van voedsel plaats. Een van de manieren om voedselverspilling te beperken is het voedsel beter gesteriliseerd te verpakken, zodat minder voedsel verloren gaat en het voedsel langer houdbaar blijft. Hierbij kunnen Controlled Evaporation Mixing (CEM)-systemen een rol spelen. James Walton legt uit hoe Bronkhorst helpt om de houdbaarheid te verlengen.

Wij hopen dat je hiermee meer inzicht hebt gekregen in de rol van flowmeters en -regelaars in de voedselbranche. Bronkhorst biedt deze specifieke branche een breed scala aan producten, zoals je dit jaar kunt zien op de ProSweets.

Afbeeldingsomschrijving

ISM en ProSweets 2019

Bronkhorst is van 27 tot 30 januari aanwezig op ProSweets Keulen, in combinatie met de Internationale Süßwarenmesse ISM. Bezoek ons op ProSweets 2019, hal 10.1, stand A020!

Snelle batchdosering in vullijnen

Snelle batchdosering in vullijnen

Walter Flamma
Cover Image

Als industriespecialist voor de voedings-, dranken- en farmaceutische branche bij Bronkhorst High-Tech volg ik deze markten uiteraard op de voet om te zien waar we nuttige oplossingen kunnen bieden. Eén van de trends die ik in de drankenmarkt heb gezien, is snelle batchdosering van additieven. De dosering van additieven is bij uitstek een toepassing waarbij flowmeters van pas komen. Graag leg ik uit hoe ze in de drankenindustrie worden gebruikt en waarom daar behoefte is aan een snelle batchdosering van additieven.

Trend: productie in kleine batches

In veel industrieën worden traditioneel grote batches van één product gemaakt (massaproductie) en de drankenindustrie vormt hierop geen uitzondering. Nu bedrijven echter steeds meer te maken krijgen met bredere assortimenten en diversificatie, biedt deze traditionele manier van produceren niet langer voldoende flexibiliteit en efficiëntie. Bedrijven optimaliseren hun processen om veerkrachtiger te worden en beter bestand te zijn tegen risico's. De nieuwe trend is om de productie van batches te baseren op de actuele vraag.

Op heel veel niveaus moet flexibeler en goedkoper worden gewerkt. In de drankenindustrie betekent dit dat men gemakkelijker wil kunnen wisselen tussen verschillende smaken, met zo min mogelijk schoonmaakwerk tussendoor. Om het doseersysteem voor additieven gescheiden te houden van de hoofdproductstroom (bijvoorbeeld water), worden de meeste onderdelen van de vullijn vrij van additieven gehouden. Dit bespaart tijd, reinigingsmiddelen en dus kosten bij een productwissel.

Behoefte aan snelle batchdosering

De meeste vullijnen leveren een hoge productie. Dit vraagt om een doseersysteem voor additieven waarmee de batchdosering zeer snel, herhaalbaar en nauwkeurig kan worden geregeld. Hoe kan een snelle batchdosering op de juiste manier worden bereikt? Waar het bij snelle batchdosering vooral om draait, is de juiste hoeveelheid additieven doseren binnen de vastgestelde doseertijd. Meestal gaat het om uiterst kleine hoeveelheden en een doseertijd van enkele milliseconden tot een seconde is in de drankenindustrie niet ongebruikelijk. Het nauwkeurig doseren van kleine hoeveelheden additivieven met een dergelijke snelheid is een hele uitdaging en vraagt een uiterst nauwkeurige flowregeling.

Bronkhorst oplossingen voor snelle batchdosering

Wij leveren verschillende flowoplossingen om de nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid te garanderen die bij snelle batchdosering nodig zijn. Eén manier is om een Coriolis-massflowmeter te combineren met een pomp of geschikte klep. Met dit systeem kunnen vloeistoffen op gecontroleerde wijze in het productieproces worden gedoseerd.

Een andere optie is om in plaats van een Coriolis instrument een ultrasone volumeflowmeter te gebruiken. Het hygiënische ontwerp van onze ultrasone volumeflowmeters en de mogelijkheid van Cleaning In Place (CIP) maken deze flowmeters uitermate geschikt voor de drankenindustrie.

ES-FLOW ultrasone volumeflowmeter ES-FLOW ultrasone volumeflowmeter

De Coriolis flowmeter en de ultrasone volumeflowmeter van Bronkhorst hebben beide het voordeel dat ze beschikken over een geïntegreerde functionaliteit voor batchdosering. Met deze doseertechnologie is batchdosering mogelijk van kleine hoeveelheden vloeibare additieven met slechts een minimale tolerantie. De firmware is voorzien van een ‘leerfunctie’ om zelfs de kleinste toleranties automatisch te corrigeren (bijv. tijdens het opstarten van het instrument of een wisseling van leveringsbatch). De opstelling kan worden aangepast aan alle productie-eisen en is gemakkelijk te integreren in reeds bestaande processen en productielijnen. Bovendien is met deze batchdoseerfunctionaliteit snelle, complexe regulering met PLC of SCADA niet langer nodig.

doseertechnologie Schematische weergave Bronkhorst doseertechnologie met mini CORI-FLOW massflowmeters

Of je nu kiest voor de Coriolis- of ultrasone flowtechnologie, onze flowinstrumenten bieden de oplossing voor een hogere verwerkingssnelheid, flexibele machines, snellere omschakeling en minder productieverlies in de drankenindustrie. Wil je meer weten over ultrasone flowtechnologie als oplossing voor de dosering van additieven in het productieproces van snoep? Lees dan het verhaal van mijn collega Erwin Broekman over hoe snoep een eigen smaak, textuur en vorm krijgt. Meer lezen over dosering van additieven

Onze vijf beste blogs om het nieuwe jaar goed mee te beginnen

Onze vijf beste blogs om het nieuwe jaar goed mee te beginnen

Kevin van Dijk

We staan aan het begin van een nieuw jaar. Een mooi moment om nog eens terug te blikken op de vele succesvolle, interessante verhalen die het afgelopen jaar in de Bronkhorst-blogs voorbij zijn gekomen. Daarom heb ik een selectie gemaakt van onze meest populaire blogs die in 2018 zijn verschenen.

1. Real-time druk- en temperatuurcompensatie voor optimale gasflowregeling

Het eerste verhaal in onze top 5 gaat over speciale gasmassflowregelaars voor gebruik bij lage debieten, die ongevoelig zijn voor drukverschillen. Deze nieuwe massflowregelaars zijn uitgerust met een ingebouwde functionaliteit voor drukcompensatie, waardoor het instrument automatisch variaties in ingangsdruk compenseert. Onze productmanager gastechnologie, Vincent Hengeveld, geeft uitleg over de theorie achter deze functionaliteit.

2. Het effect van turbulentie bij gasflowmetingen

Een ander populair onderwerp is het effect van turbulentie. Onze afdeling klantenservice krijgt vaak de vraag voorgelegd hoe de effecten van turbulentie zoveel mogelijk kunnen worden beperkt, aangezien onze thermische flowinstrumenten het best werken met laminaire stroming. Lees het blog van onze Field Engineer, Allard Overmeen.

3. Miniaturisatie tot het uiterste: micro-Coriolis-massflowsensor

In dit blog bespreekt Wouter Sparreboom de ontwikkeling van een op MEMS gebaseerd Coriolis-instrument. Wereldwijd is op dit moment geen enkel andere Coriolis-sensor in staat om zulke kleine flows te meten als deze sensor. MEMS is een afkorting van Micro Electro Mechanical System. Meer weten over het werkingsprincipe en de voordelen van een MEMS-sensor? Lees hier het hele verhaal.

mems BL100

4. Omgaan met trillingen bij gebruik van Coriolis-massflowmeters

Dit is een onderwerp waar gebruikers van flowmeters vaak vragen over stellen. Coriolis-massflowmeters staan bekend als zeer nauwkeurige instrumenten en bieden een heleboel voordelen ten opzichte van andere meetapparatuur. Het kan echter erg lastig zijn om Coriolis-instrumenten te gebruiken voor toepassingen met lage debieten in de zware industrie, waar je met allerlei trillingen te maken kunt krijgen. Ferdinand Luimes, onze productmanager vloeistoftechnologie, vertelt over zijn ervaringen.

5. Massflowregeling op de camping

Midden in de winter is kamperen misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het zelfs in de koude maanden van het jaar een veelbesproken onderwerp. Vorige zomer gaven we uitleg over allerlei toepassingen die u op de camping kunt tegenkomen, en hoe massflowregelaars in dit plaatje passen. Duik nog even terug in zomerse sferen en lees alles over massflowregeling op de camping.

massflow op de camping

Graag maak ik ook van de gelegenheid gebruik om al onze gastbloggers van dit jaar te bedanken, die de tijd en moeite wilden nemen om een interessante bijdrage te leveren aan ons blog.

Gastbloggers Dr. Christian Monse (IPA), John S. Bulmer (University of Cambridge), Laure Pillier (PC2A Laboratory), Armand Bergsma (Pressure Control Solutions), Hans-Georg Frenzel (Hansa Industriemixer), en Lotte Pleging (Team FAST).

Het is zeker de moeite waard om deze blogposts te lezen - als je dat nog niet gedaan had. Namens ons hele team wens ik alle lezers een gezond, gelukkig en succesvol 2019.

‘All I want for Christmas is’ ... een massflowmeter!

‘All I want for Christmas is’ ... een massflowmeter!

Ron Tietge
Cover Image

De feestdagen komen eraan! De producten van Bronkhorst zijn niet alleen belangrijk voor toepassingen die we dagelijks gebruiken, maar ook voor veel toepassingen die rond de kerstdagen uit de kast worden gehaald. Of het nu gaat om de aankleding of het kerstdiner, grote kans dat er flowmeters zijn gebruikt voor de productie ervan. In deze blog geef ik een uitleg over de manieren waarop flowmeting en -regeling een rol spelen bij verschillende aan kerst gerelateerde flowtoepassingen.

Geuren toevoegen aan kaarsen

Vaak steken we tijdens de kerst kaarsen aan om een gezellige sfeer te creëren. Ze zorgen niet alleen voor extra licht, maar vaak ook nog voor iets anders. Met kaarsen kunt u een kamer laten ruiken zoals u maar wilt. Fabrikanten van kaarsen werken nauw samen met producenten van geuren om geurformules te ontwikkelen die niet alleen aangenaam ruiken maar ook veilig en goed branden. Als er een geur aan een kaars wordt toegevoegd, is het belangrijk er goed op te letten dat de kaars schoon en veilig brandt. De CORI-FILL-doseertechnologie van Bronkhorst is een goede keuze voor het doseren van de geuren die aan de kaars worden toegevoegd.

• Lees het hele verhaal in de blog “Ruikt Kerstmis bij u ook zo heerlijk?"

kaarsen

Massflowregeling op de kersttafel

Veel mensen vieren kerst met een groots diner. Een diner wordt deels mogelijk gemaakt door massflowmeters. Deze instrumenten worden gebruikt voor de productie van verschillende soorten eten en drinken, zoals:

De instrumenten van Bronkhorst worden ook vaak gebruikt voor de afsluiting, coating en sterilisatie van verpakkingen voor bijvoorbeeld sappen en melkproducten. Meer te weten komen over massflowmeting voor de productie van voeding en drank? Lees alles over de verschillende toepassingen in deze sector.

Teflon doseren op een bakplaat

Tijdens het kerstdiner gebruiken wij thuis altijd een tafelgrill. Vind jij het ook zo frustrerend als het voedsel aan het grillrooster blijft plakken? Gelukkig is de bakplaat of tafelgrill vaak voorzien van een teflon coating om te voorkomen dat het eten blijft plakken. Dit is waar massflowregeling in beeld komt. Massflowmeters worden gebruikt om het teflon gelijkmatig, nauwkeurig en consistent aan te brengen tijdens de productie van bakplaten.

Led-kerstverlichting

Kerst en lichtjes zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Denk bijvoorbeeld maar aan al die vrolijke lampjes die uw kerstboom ‘oplichten’. Al die kleine ledlampjes zijn gemaakt met behulp van een massflowmeter. Het principe van een led is immers dat een halfgeleider zorgt voor lichtuitstraling. Het halfgeleidermateriaal dat in leds wordt gebruikt, is aluminiumgalliumarsenide (AlGaAs) en om dat nauwkeurig aan te brengen worden massflowmeters gebruikt. De verschillende golflengtes die bij het proces zijn betrokken, bepalen welke kleur de leds produceren. Het licht dat het ledlampje uitstraalt, is dus afhankelijk van het soort halfgeleidermateriaal dat is gebruikt.

De toepassingen die in dit kerstverhaal aan bod zijn gekomen, vormen slechts een fractie van de vele mogelijkheden die de instrumenten van Bronkhorst bieden. Flowinstrumenten kunnen voor talloze toepassingen en in veel sectoren worden gebruikt. Ga naar https://www.bronkhorst.com/flow-meter/ om de juiste flowmeter voor uw toepassing te vinden.

En ten slotte: prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

De rol van kwaliteitscontroles bij de samenstelling en duurzaamheid van aardgas

De rol van kwaliteitscontroles bij de samenstelling en duurzaamheid van aardgas

Egbert van der Wouden
Cover Image

Aardgas is al heel lang wereldwijd een belangrijke energiebron voor huishoudelijk en industrieel gebruik. Recente trends in de energievoorziening hebben echter in veel landen tot veranderingen geleid in de samenstelling van het geleverde gas. Daardoor wordt het steeds belangrijker om de samenstelling van dat gas te meten. Ook weten we inmiddels dat er voor kleinschalige applicaties een behoefte bestaat aan een 'in-line' meettechnologie.

In Nederland is bijvoorbeeld in de jaren vijftig van de vorige eeuw een groot gasveld ontdekt in de buurt van Slochteren dat tientallen jaren voor een gestage aanvoer van gas heeft gezorgd. Sinds enige tijd begint die gasvoorraad echter uitgeput te raken en moet het energienet van gas uit andere bronnen worden voorzien.

Aardgas

Methaan is het belangrijkste bestanddeel (zo'n 75-95%) van alle aardgas, uit welke bron dan ook. Het resterende deel bestaat meestal uit een mix van hogere alkanen, zoals ethaan en propaan, en fracties stikstof en koolstofdioxide. De exacte samenstelling is vooral afhankelijk van de herkomst van het gas. Als een netwerk met verschillende soorten gas wordt gevoed, zal de samenstelling in de loop van de tijd dus veranderen. Daarnaast zorgen ook andere recente trends voor fluctuaties in de gassamenstelling.

Trends in de samenstelling van gas

Aardgas is bijzonder geschikt om een rol te spelen bij het bevorderen van hernieuwbare energie. Via hernieuwbare energie uit bijvoorbeeld biogascentrales kan het geproduceerde gas na behandeling aan het energienet worden toegevoegd. De samenstelling van biogas is echter afhankelijk van het materiaal waarmee het geproduceerd wordt en dat is niet altijd hetzelfde.

Lees ons blog over Biogas Purification Testing voor meer informatie over de adsorptieprocessen die gebruikt worden voor de zuivering van biogas of aardgas.

Een andere belangrijke trend is P2G (Power to Gas). Bij dit procedé wordt elektriciteit uit hernieuwbare bronnen (zoals zonne- of windenergie) gebruikt om gas te produceren dat vervolgens als energiedrager fungeert. Dat kan waterstof zijn die via elektrolyse is geproduceerd, of synthetisch methaan (door een koolstofdioxide- en een waterstofbron via elektrolyse te combineren).

Een groot probleem bij hernieuwbare energie is de slechte afstemming tussen vraag en aanbod. Die afstemming kan verbeterd worden door elektrische energie in chemische energie om te zetten middels de productie van verbrandingsgassen en die daarna aan het nationale energienet toe te voegen. Hier komt de grote buffercapaciteit van de beschikbare gasnetwerken goed van pas.

Al deze ontwikkelingen dragen ertoe bij dat de samenstelling van het gas in de distributienetten steeds meer aan verandering onderhevig is. De samenstelling en kwaliteit van gas hangen nauw met elkaar samen. Wanneer bijvoorbeeld het percentage inerte gassen toeneemt (zoals stikstof of koolstofdioxide), vermindert de hoeveelheid geproduceerde energie - de calorische of verbrandingswaarde - die bij verbranding vrijkomt. En de aanwezigheid van waterstof in aardgas kan van invloed zijn op verbrandingseigenschappen als temperatuur en verbrandingssnelheid.

Meten van de samenstelling

Nu de chemische samenstelling voortdurend verandert, is het des te belangrijker om die samenstelling ook meetbaar te maken. In het verleden was er maar één enkel instroompunt en was één meting voldoende om de samenstelling in het downstream-netwerk te analyseren. Moderne netwerken zijn echter veel meer met elkaar verstrengeld en de gassen worden op meerdere locaties gemixt. Het is dan ook noodzakelijk om de samenstelling op elk instroompunt te meten, niet alleen met het oog op de kwaliteitscontrole, maar ook vanuit een kostentechnisch perspectief. Op deze manier kunnen de leveranciers ervoor zorgen dat de consumenten de kwaliteit krijgen die ze nodig hebben, maar dat ze ook uitsluitend betalen voor de verwarmingscapaciteit van het gas en niet voor het volume dat ze ontvangen.

De huidige standaardmethode voor het meten van de gaskwaliteit is gaschromatografie. Deze methode is weliswaar bijzonder nauwkeurig, maar ook traag en duur. Alternatieven zoals calorimetrie zijn ook duur en hebben een grote omvang, wat het lastig maakt ze in kleinschalige toepassingen te gebruiken.

Om op toekomstige trends in te kunnen spelen, is een meettechnologie nodig die zowel in-line als in kleinschalige applicaties gebruikt kan worden. De sensoren moeten daarom niet alleen compact en rendabel zijn, maar ook in staat zijn om de samenstelling van gassen uiterst nauwkeurig te meten.

Nieuwe oplossing voor gas compositie metingen

In samenwerking met:

  • TNO (Nederlandse organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek),
  • Venne Electronics (een Nederlandse producent van elektronische producten), en
  • de Nederlandse energienetbeheerders Alliander en Gasunie, heeft Bronkhorst een nieuwe oplossing voor gas compositie metingen ontwikkeld die eenvoudig geïntegreerd kan worden in veel installaties, voor een breed scala aan toepassingen.

Probesensor concept na verwijdering van de beschermende behuizing Probesensor concept na verwijdering van de beschermende behuizing

De werking van het concept is gebaseerd op de absorptie van een gascomponent op een speciale coating die is aangebracht op een structuur van onderling gekoppelde elektrodes. De absorptie is evenredig aan de concentratie en heeft een verandering in elektronische eigenschappen tot gevolg die gemeten kan worden als een variatie van de (elektrische) capaciteit van de coating.

DIE sensor (sensor met klein siliciumcircuit) met onderling gekoppelde elektrodes en coatings DIE sensor (sensor met klein siliciumcircuit) met onderling gekoppelde elektrodes en coatings.

Het concept wordt momenteel in het Nederlandse aardgasnetwerk getest in nauwe samenwerking met netbeheerders en projectpartners Alliander en Gasunie.

methane concentratie

Linksboven; Methaanconcentratie in het Nederlandse energienet gemeten met het concept en een gaschromatograaf.

Op basis van de componenten zoals die op de verschillende coatings worden gemeten, kan de verbrandingswaarde worden berekend. In combinatie met de geïntegreerde druk- en temperatuursensor kunnen ook andere belangrijke parameters voor de kwaliteit van het aardgas in kaart worden gebracht, zoals de Wobbe-index, het propaanequivalent of de norm voor de verbrandingslucht.

Door deze parameters in te zetten als input voor het controlesysteem kunnen gebruikers hun processen optimaliseren om zo hun efficiënte te verbeteren, verontreinigende uitstoot terug te dringen en de netbelasting te beheren. Deze methode kan bijvoorbeeld toegepast worden bij:

  • het controleren van de gaskwaliteit in het nationale energienet;
  • het procesbeheer bij de productie van biogas/synthetisch gas;
  • en bij het beheer van gasmotoren en gasbranders.

Wilt u meer weten over de manier waarop de geur van aardgas kan worden beïnvloed? Ga dan naar ons blog How Mass Flow Controllers make our gas smell. Of lees het verhaal over de Controlled supply of odorant to natural gas.

Bubblersystemen versus Controlled Evaporation and Mixing-systemen voor luchtbevochtiging

Bubblersystemen versus Controlled Evaporation and Mixing-systemen voor luchtbevochtiging

Ric Besseling
Cover Image

Bij uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld rijpingsprocessen, validatietests en/of bij onderzoek naar plantgroei, is vaak een gespecificeerde stroom vochtige lucht nodig om specifieke omgevingsomstandigheden in een testruimte te verkrijgen. Tegenwoordig beschikken wij over meerdere oplossingen voor dergelijke toepassingen. Bij een van die oplossingen wordt gebruik gemaakt van gecontroleerde verdampings- en mengsystemen. Ik zal hierna in het kort toelichten wat de voordelen van die systemen zijn vergeleken met de meer conventionele bubblersystemen.

Hoe werkt een bubblersysteem?

Met een bubblersysteem kunnen kleine concentraties vochtige lucht worden gecreëerd. Deze conventionele methode vereist een optimale regeling van de druk en temperatuur van het bubblersysteem. Een volledig meetsysteem op basis van de bubblermethodiek bestaat dan ook uit een persluchtbron, een debietbegrenzer, een sensorbuis en een drukregelaar. Dit laatste component converteert de tegendruk om output naar een regelaar te sturen zodat het vloeistofniveau berekend kan worden. De kwaliteit van de vochtige lucht is volledig afhankelijk van de theoretische berekening van de verzadigingsgraad van de lucht die door de vloeistof stroomt en van de nauwkeurigheid van de druk- en temperatuurregeling. Met deze conventionele aanpak is het niet eenvoudig om een specifieke luchtvochtigheidswaarde te realiseren.

Samenstelling van het conventionele bubblersysteem

Samenstelling van het conventionele bubblersysteem

De verdampingssystemen van Bronkhorst

In aanvulling op deze methode heeft Bronkhorst een CEM-systeem (op basis van Controlled Evaporation and Mixing) ontwikkeld dat voor de meeste toepassingen met vochtige lucht kan worden gebruikt. Dit CEM-systeem is een innovatieve oplossing voor gaslevering op basis van een vloeistof flowregelaar (LIQUI-FLOW of mini CORI-FLOW), een gas flowregelaar en een meng- en verdampingsapparaat met temperatuurregeling.

Een CEM-systeem werkt op een directere manier dan het meer conventionele bubblersysteem. De methode werkt heel eenvoudig en in theorie kan elke concentratie zeer nauwkeurig en herhaalbaar binnen enkele seconden worden gecreëerd. Daarnaast kan een relatieve luchtvochtigheid tussen de 5 en 95% worden ingesteld.

Samenstelling van het CEM-systeem van Bronkhorst Samenstelling van het CEM-systeem van Bronkhorst

De vochtigheidssamenstelling wordt nauwkeurig geregeld door de vloeistof flowregelaar waarbij de luchtstroomhoeveelheid met de gas flowregelaar ingesteld kan worden. Met een mengkraan op het CEM-systeem kan de verneveling van water in de luchtstroom adequaat geregeld worden. Vanwege de relatief lage drukverhouding van de waternevel in de luchtstroom kan het water op lage temperatuur in de spiraalvormige verwarmingsbuis aan de uitvoer van de mengkraan worden verdampt.

Meer over het CEM-systeem:

Een CEM-systeem bestaat in beginsel uit de volgende componenten:

  1. Een massflowregelaar voor gassen, waarmee de stroom van het transportgas wordt gemeten en geregeld (bijv. de EL-FLOW Select-serie).
  2. Een massflowregelaar voor vloeistoffen om de stroom van de vloeistofbron te meten (bijv. de LIQUI-FLOW-serie, de mini CORI-FLOW-serie).
  3. Een meng- en verdampingsapparaat met temperatuurregeling (CEM) voor het regelen van de stroom van de vloeistofbron en het mengen van de vloeistof met de stroom van het transportgas, wat tot een volledige verdamping leidt; aangevuld met de warmtewisselaar met temperatuurregeling voor het toevoegen van warmte aan het mengsel; de CEM-basissystemen van Bronkhorst zijn verkrijgbaar als totaaloplossing (inclusief een elektronisch regelmechanisme) die in vrijwel alle omstandigheden een optimale flexibiliteit biedt voor verdampingsoplossingen.

Meer weten over de CEM-technologie? Ga dan naar Bronkhorst Vapour Flow Control op onze website waar u alles kunt lezen over onze producten en toepassingen op het gebied van dampregeling.